Portfolio / Mercure

Mercure

This project was for a new three storey extension to the existing Mercure hotel in central Oxford for Armaris Hospitality, sited on the existing car-park we reviewed a few different MMC solutions to combat the restricted access and noise restrictions during term time in the area, accessed through an archway and this limited our options for construction access, meaning a prefabricated solution was needed.

Following a MMC review, it was decided the most cost effective solution was a SIPS panel system, which was light enough to be carried through the archway to the site.

Alongside this, to carry out the construction process, we needed to hold extensive consultations with neighbouring buildings and the council, due to their historic context.
The construction was carried out to Accors Brand standards to keep the design sympathetic to the existing hotel design.

Project Info

  • Category: