1 / 9

Past Projects Various

Mixed Use

Contract Value: £500,000,000+
Completion: 2008 - 2014

Studio Anyo director James Walsh worked on the design of Brunel Place whilst associate director at Sheppard RobsonBrunel Place forms a key part of the £450 million regeneration of Slough town centre. This project is an exemplar green office development focused on the regeneration of the gateway to Slough. The design forms a dramatic genuflection to St Ethelbert’s Church to create a dramatic statement along the A4.

Brunel place will comprise three striking buildings adjacent to Slough station, offering 350,000 sq ft of prime office space at the heart of Slough. This high-quality development, of sustainable design, will provide a specification including a double-height feature entrance, heating and cooling system, metal raised access floors, suspended ceiling, Cat 7 lighting with PIR detection, passenger and goods lift, shower and changing facilities, secure undercroft car parking and cycle storage.

The new building at Loughborough University is a part of the Engineering Faculty and incorporates a new 1,760 sq m / 19,000 sq ft building linked to the existing Sir Frank Gibb building, originally designed in 1969, which has been refurbished.

Designed while working at SHC, this building explores new ways of working in an academic environment. The “secretive” environment was broken down through a series of secondary spaces and a central communal social atrium.  The research space was open plan with ancillary routes, where break out spaces created interaction. The façade became a research project into brise soleil design seeking a balance between views out and solar control.  A veil was created with micro-blades, which changed density based on solar orientation. Parkview House, designed while working at Hamiltons, the office development was a complex refurbishment back to the original concrete frame, with the addition of floors and a reconfiguration of the core to create grade A space. The design remodelled the volumes into a clearly defined wing, while forming a clear entrance. The façade explored the optimised solid-to-glass ratio of 50%, which permits low- reflective glass (maximising light in), which the solid areas prevented overheating.