Portfolio / Old Sorting Office

Old Sorting Office

Our successful planning application for the redevelopment and renovation of the Old Sorting Office in Greenwich, London, turned the commercial building into nine high quality flats.

The proposal aimed to preserve and enhance the facade and replicate the gabled form within the new development to its rear.

The new build element follows the roof profile and concept of a large shed type structure and follows the established principle of new work being complementary to the old, resulting in a successful and exciting way to protect and enhance heritage assets.

The materiality of the addition was also a consideration and as the existing building was red brick, other materials will complement and enhance this.

The new material was chosen to contrast with this red brick and is a dark zinc cladding with sharp clean lines to highlight this contrast and counterbalance the meeting of the roof extension with the existing building.

We’ve also been involved in the construction and delivery of this project and will end with interior finishes.

Project Info