Portfolio / Monohaus

Monohaus

Next to a previous project of ours, Warehouse Scheme, we worked in conjunction with Union Developments on Monohouse in Hackney, London.

This project was for a commercially led mixed use scheme that delivered 51% commercial and 49% residential and consisted of 47 apartments along with large-scale commercial units, with cafes, restaurants, a gym, a hairdressers, yoga studios and several offices.

These ground level, lower ground and first floor facilities create a sense of community in the building, while helping to revitalise the area and create a route between roads that used to be closed off.
The scheme features a large walk-on glazed roof, which allows light at lower levels, brass window frames and large pre-cast concrete panels. The building form also allowed for a large roof terrace at the higher level.

The interior scheme was neutral in design but still with elements of exciting contemporary living taken into account and including, open plan spaces and external access ways to create a healthy and enjoyable way of living. There’s also a play on dark and light materiality alongside the stepping form, which allowed us to give further height in comparison to other local schemes.

Project Info