Portfolio / Hilton Bournemouth

Hilton Bournemouth

This project was to extend the existing Hilton ballroom function space to allow for a larger capacity events space. Benefiting from both integrated access though the existing ballroom and also a new street-facing entrance, the larger room is a high-quality destination for up to 500 residents’ events that aren’t currently catered for.

The second part of this project was to readdress the first impression of the Hilton hotel. So, we created a more considered, unified, urban landscape frontage that’s a much higher quality.

The pavilion extension itself includes a green roof and a series of planters to tie in with the wider landscape strategy for the Hotel’s main entrance and restaurant area, alongside the front landscape enhancement at the corner of Cranbourne road. Alongside this, the proposal creates opportunities for ten new staff members to compensate for the anticipated increase in bookings.

Project Info