Portfolio / Holmes Studios

Holmes Studios

Alongside the developer and in conjunction with the planning consultant, we gained permission for this site where other architects had previously failed.


With this project the key was to keep the feel of an industrial backlands building, rather than a new apartment block, so we created a scheme that has a concrete slab frame, which sits above the existing single storey warehouse. On this frame there’s a lightweight metal framed building with a lightweight timber facade.


Given the tight site constraints, we developed a scheme of nine apartments, which allows us to build to the extent of the site, while maintaining privacy and daylight/sunlight requirements.

At ground level there’s eight double hight commercial studios and a shared entrance lobby that can be accessed via the landscaped courtyard of grasscrete. This allows a green space where servicing can still take place and internally the apartments have clean, crisp interiors with natural materials included to give character to the space.


Alongside this, roof lights, double height spaces and large balconies give a bespoke high quality feel to the units to help the developer bring these at a premium level.

Project Info